Legendaarne Records avaldab Rock Hotel-i kahe kontserdiga vinüülplaadi “Let’s Have a Party” 

Legendaarne Records avaldab Rock Hotel-i kahe kontserdiga vinüülplaadi “Let’s Have a Party” 

Mullu Kõue mõisas oma kõige viimase kontserdi andnud rockilegend Rock Hotel pani plaadile oma esimese ja viimase salvestatud esinemise. Salvestuste vahele jääb  41 aastat.

Albumi ühel poolel kõlab nende kõige esimene kontsertsalvestus aastast 1981 ja teisel poolel bändi hüvastijätukontserdi ülesvõte aastast 2022. Miks annab albumi välja Legendaarne Records?

“Esiteks moodustas Rock Hotel suurel määral minu muusikalise lapsepõlve ja arusaama artistielust ja teiseks leiti selle 1981. aastal TPI, praeguse TalTechi aulas toimunud salvestused hiljuti üles ning ma arvasin, et selline ilus asi nende esimese ja viimase kontsertsalvestusega sobiks bändi loome- ja lavateekonna punktiks,” selgitab Legendaarne Recordsi eestvedaja Henry “Genka” Kõrvits. Ta lisab, et Rock Hotelist valmisid hiljuti ka dokksari ning elulooraamat.

Rock Hoteli trummari Harry Kõrvits meenutab: “Arvasime, et see TPI esinemise lindistus on kadunud. Õnneks leidis Heigo Mirka oma põhjatu arhiivi sügavustest selle täiesti juhuslikult üles.” Harry Kõrvitsa sõnul on see lindistus täis üllatusi ja annab bändi olemust edasi äärmiselt tõetruult: “Nii me toona laval virutasimegi. Need esitused pole kunagi ühestki raadiost kõlanud. Tegelikult pole neid pea keegi peale meie kuulnud.”

Aastal 1978 kogunenud Rock Hotel oli all-stars bänd, millega käis kaasas kõik, millest muusikud unistavad. “Nende kontsertidel olid kohal rahvamassid, ei puudunud kiljuvad fännid ja mehed möllasid laval ise ka täiega,” meenutab pisikesest peale isaga “tööl” kaasas käinud Henry Kõrvits.

Ta lisab: “Kui kuulata vinüüli mõlemat poolt, siis on huilgavad fännid saatnud Rock Hoteli algusest kuni lõpuni. See näitab, et kui sa oled legend, siis on sul rahvas lava ees pöördes ka 40 aastat pärast alustamist.”

Rock Hoteli koosseis on püsinud kogu tegevusaja vältel praktiliselt muutumatu. Vahetus vaid kitarrist. Nii mängib 1981. aasta salvestusel kitarri bändi asutajaliige Andres Põldroo (ja üllatab plaadil kuulajaid veelgi), 2022 aasta salvestusel katkub kuuekeelset aga Tiit Kõrvits. Teised bändimehed on samad: solist Ivo Linna, trummar Harry Kõrvits, bassist Heigo Mirka ja pianist Margus Kappel. Viimasel kontserdil astub üles ka bändi pikaajaline liige Ülari Kirsipuu kitarril ja saksofonil

Rock Hoteli kontsertvinüül “Let’s Have a Party”  on limiteeritud koguses müügil ainult Legendaarne Recordsi e-poes alates 20. detsemebris

OSTA VINÜÜL SIIT 

 

 

JAGA