G E N K A X X – The Story vol 1

GENKA XX: 20 Aastat Obstsöönseid Riime Vol 1″ on vaid üks kokuvõtlik peatükk sellest, mida teinud olen lisaks Toe Tag’ile, A-Rühmale ja Genka/Paul Oja projektile. Kogumik tähistab minu kahte dekaadi lavalaudadel. Uskumatu – 20 aastat. Mäletan kui Rock Hotel sai 25. See tundus retsilt pikk aeg. Aga olen ise liikumas sama tähise poole. Minu käest on küsitud sadu kordi, et kuidas kõik alguse sai ja ma arvan, et on hea moment korra taas teie jaoks kõik kokku võtta

GENKA XX – THE STORY VOL 1

 img_0001img_0007

(Pärnu-Jaagupi, 1991)

“Mul oli Kopli tänaval kodus sahtlis tumeroheline märkmik. See jäi mulle pidevalt ette ja ma ei osanud talle kunagi mingit rakendust leida. Ära ka ei visanud. Sel ajal ei visatud asju ära. Kord koristamise käigus hoidsin teda jälle käes. Viskan minema? Ei viska? Viskan, ei viska? Ei visanud. Otsustasin mingil põhjusel, et proovin sinna luuletusi kirjutada. Sinna saidki kirja mu esimesed teadlikult riimi pandud sõnad ja laused. Sellest sai mu esimene riimivihik. Ma olin siis kümne aastane. Ma ei oleks elus osanud arvata, et mu süütu luuletus mingist kitsest, mille olin esimesena sinna kirjutanud,  on ka esimene hätilöök rütmile, mis mind terve edasise elu saadab.”

brooklyn1995-copy(Brooklyn, 1995)

“Mul oli need lindistatud kassetid. Nagu kõigil. Mu BASF-idel, TDK-del ja DENON-itel olid lindistatud Anthrax, Metallica ja Slayer, hiljem juba Cannibal Corpse, Obituary ja Deicide. 1989. aastal kuulsin ma Beastie Boys’i. See kõlas lõbusalt, samas agressiivselt ja mõnusalt piiritlematu. See ajendas mind kirjutama oma esimesi räpitekste. Teiste seas sündis “lugu” sellest, kuidas Rutja lennuväljal paiknenud NSV Liidu reaktiivlennukid on süüdi selles, et meil maal osad kadakad naabri Marta karjamaal pruuniks kuivasid. Vanaema vähemalt rääkis nii, et lennukikütus pidavat kadakale sedasi mõjuma. “Kütust” ja “vitust” läks hästi riimi. Esimesed roppused. Mäletan veel 1991. aastal tehtud “lugu” Augustiputshist. Janajev ja “teised Kremli peded, yo!” Protestiräpp.

summerttswitch (Rock Summer, 1997)

“Neli aastat hiljem veetsin terve suve USA-S, kus mõistsin, et hiphop pole ainult muusika. See on kultuur, nähtus, see on liikumine ja see on haaranud endasse isegi need hillybillydest vanematega noored, kellega ma Põhja-Carolinas enamus ajast metsas ja mägedes tööd tegin ja aega veetsin. Hakkasin kirjutama “päris” räppi.  Snoop’i, Cypress’i ja Wu Tang’i järgi relvadest, marihuaanast, bitchidest ja lisasin sinna oma Kalamaja vürtsi. Sellele järgneval aastal lükkasime Tallinnas Pauli ja Revoga plaadimängijad pöörlema ja need pöörlevad erinevatel kiirustel, erinevate esitajatega siiani ning ei näita ühtegi märki, et see kõik niipea lõppeb!”

kuhnja

“See ei olnud nii mõeldud. Ma ei plaaninud seda. Tegin seda oma lõbuks. Ma ei plaaneerinud olla räppar. Minust pidi saama korvpallur, diplomaat, zooloog, superkangelane – ükskõik kes, aga mitte räppar. Aga sai. Minust said kõik. Tänu riimidele olen ma nii superkangelane kui rändur, doktor, kunstnik, näitleja, turundusjuht, ärimees – kes iganes. Ma olen kõik, kes ma tahtsin või tahan olla!”

Mu eesmärk ei olnud saada räppariks isegi 20 aastat tagasi, 1996 aasta 17. oktoobril, kui andsime Toe Tag’iga North Crew korraldatud peol oma esimese live täismajale. Aga nii läks. Ja mul on selle üle fucking hea meel, sest olen 20 aastat sellest kõigest tundnud ainult kõige suuremat rõõmu ja mõnu. Ja ma ei saa seda lõpetada, sest see on siiani väga väga lõbus. Ma olen sellest sõltuvuses. Tere, minu nimi on Genka, Oleg, aga tegelt olen Henry ja ma olen sõltlane. Ja see on FUN!!! Suur suur suur aitäh Teile Kõigile, kes on 20. aasta vältel mind toetanud, mu muusikat kuulanud, käinud livedel ning kes on aidanud neid asju välja mõelda, salvestada ja esitada. Tänan Teid kõiki selle ja kõige sellele järgneva sünni kaasa aitamise eest! Rahu, Armastust ja Tasakaalu!

NB! Special Thanx Andrei “Jack” Jakovlevile ja Switchile, kes 1997 aasta suvel noored räpirotid endaga kaasa võtsid ja aitasid neil saada oma esimesed räpikogemused laval ja selle toreda pildi koos Biohazardiga!  

KOGUMIK SAADAVAL ALATES 19/12 AINULT LEGENDAARNE VEEBIPOES

 Klipi muusika by DEW8

 genka-xx

15.00Loe edasi

 

JAGA